Снимка: БГНЕС

Прокуратурата в Сан Исидро (област Буенос Айрес) отправи много сериозни обвинения към личния лекар на Диего Марадона – Леополдо Луке, предава БГНЕС.

Според разследващите за легендарния аржентински футболист не са полагани нужните грижи след операцията за отстраняване на субдурален хематом в мозък и именно това е довело до смъртта му на 25 ноември.

Още по темата
Още в дните след кончината на Марадона към Луке бяха отправени обвинения за небрежност при лечението на неговия пациент, а в края на миналата седмица полицията претърси домовете и лекарските кабинети на Луке и психиатъра на Марадона – Агустина Косачов. Вестник Ла Република публикува откъси от първия доклад на прокуратурата, от който става ясно, че от Луке ще се търси наказателна отговорност за действията му.

"Никой не се е грижил за пациента, има наличие на подсъдни действия и сериозна небрежност от страна лекарите. Пациентът не е бил под наблюдение, не е бил под постоянен медицински контрол, какъв състоянието му е изисквало. Не е взимал никакви лекарства за сърцето. Без никакво съмнение, негов лекар е бил д-р Леополдо Луке. Той е бил отговорен за липсата на адекватна домашна грижа за пациента, която е била тотално неорганизирана. Пациентът му се е доверявал напълно", се казва в доклада на прокуратурата.

В доклада е отбелязва, че Марадона е бил труден пациент, но че въпреки това той е трябвало да получи нужните грижи, дори и против волята си.

Прокуратурата описва д-р Луке като човек, който е обичал Марадона и е искал да остане в историята като лекарят, който е спасил неговия живот.

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 2 години

И Марадоната беше долен тип, явно и родата му такава...

13

Анонимен

преди 2 години

Дон Диего беше светъл пример за подражание на младите хора по Света: дрога, запои, купони, извънбрачни деца, голем приятел на всички световни диктатори...и пак "бело"... И да не забравя - изключителен джентълмен и спортсмен на терена и извън него! Вервайте

12

Анонимен

преди 2 години

Оздравяването на болния е отговорност на самия болен!