Снимка: БГНЕС

Първият щам на коронавируса вече изчезва. Това заяви пред БНТ вирусологът проф. д-р Радостина Александрова. По думите й има описани случаи на повторна инфекция с коронавирус и е доказано, че вторият вирус е различен от първия.

Според нея това има и добра страна, тъй като се изгражда по-силен имунитет. По-често става въпрос за случаи, при които заболяването протича по-леко втория път.

Проф. Александрова каза, че в Европа циркулират три щама на вируса - 1 основен и 2 негови подтипа.

Решение за колективен имунитет е ваксината, но трябва да бързаме разумно. "Няма как в рамките на няколко месеца да знаем всичко за ваксината", допълни вирусологът.

Коментари Напиши коментар

37

SARS-CoV 2

преди 2 месеца

Днешните журналисти, хич не ги бива.
Пишат "нещо", като едно нищо и излиза ****о.
Професора, просто анализира настоящата научна информация и прави професионално заключени. Толкова, кой разбрал разбрал. Не може всички да сме вирусолози, щот платформата на Цукерберг ви преподава псевдо вирусология под формата на *** постове. Аман. Поздрави и "нормалните не оцеляват"

36

До 25

преди 2 месеца

А как се разчита нещо си на вирус,който от години не е успял досега да бъде изолиран,поради факта,че в природата няма такова чудо?
Човек може ли да надхитри природата?
Явно не след като в тези времена с толкова много технологии и измислени лекарства така яко умира.....сатанистите управляващи света отново ви пуснаха по пързалката.

35

Гост

преди 2 месеца

Нормално след като вече стадото е готово за ваксините.
Всичко по реда си.Използваха се тестове,които самият откривател каза,че не са създадени за тази цел,а и нямат златен стандарт,след което се оказа,че няма лекарство и въпреки това измислиха ваксина,която веднага ще се експериментира върху хората.
Честито на печелившите!