Снимка: БГНЕС
fallback

Около 60-70% от населението на света трябва да бъде ваксинирано или да придобие имунитет, за да се предотврати разпространението на коронавируса. Това съобщи на брифинг ръководителят на отдела за имунизация на СЗО Кейт О’Брайън, цитиран от БГНЕС.

Oще по темата

"Около 60-70% от населението трябва да бъде имунизирано или ваксинирано, за да разкъсаме веригите", каза тя. "Затова в тази ситуация трябва да разгледаме способността на ваксините не само да осигуряват превантивна защита, но и да предотвратяват предаването."

"Има различни проучвания и симулации по този въпрос", добави О’Брайън. "Трудно е да се дадат по-подробни прогнози в конкретната ситуация."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 3 години

Не че нещо, но да си сложиш инжекция пълна с неизвестно какво, създадена неизвестно как и неизвестно от кого си е по-голям риск отколкото 1/1500 смърт от ковид заразяване. Не ми допада да съм опитно зайче на нещо, скалъпено набързо.

34

Анонимен

преди 3 години

До SHEFA"ЗА ДА СЕ ВАКСИНИРАШ ТРЯБВА ДА СИ 100% ЗДРАВ."В ерата на безсимптомните болни кой вече може да ви гарантира, че сте здрави. С техните оръжия по техните глави ;)

33

Анонимен

преди 3 години

Тези ваксини нямат вобщте никакъв ефект стигасте лъгали народа престанете и разберете че неви искаме никакви ваксини долни убийци в затвора

fallback