Снимка: БГНЕС
fallback

Смешно е да се казва, че може да има чиста от COVID-19 болница. Това каза директорът на УМБАЛ „Света Екатерина“ проф. Генчо Начев в интервю пред NOVA.

По думите му планът ИСУЛ да стане чиста от коронавируса болница е илюзия.

„Не може да има чиста болница по простата причина, че идва пациент – правите му PCR тест и той е отрицателен. На третия ден той проявява симптоматиката на коронавируса, защото се позитивира на третия ден. Той е бил в инкубационна фаза, когато не е позитивиран. Тоест PCR тестът е бил отрицателен, но пациентът е носел вируса“, обясни той.

По думите му почти всички болници в България не са строени с мисълта за разделяне на потоци и това трябва да се реализира по изкуствен начин.

"Не може да има 100 % сигурност, каквито и мерки да се вземат, но може да се сведе до минимум рискът от инфектиране с COVID-19, но гаранция на 100 % няма", подчерта проф. Начев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 3 години

след залеза на инвазивната крадиологийка ще му останат и проспериращи бизнеси ... ние ' трябва да умуваме какво ще правим нататък ...

10

Анонимен

преди 3 години

Начев е време вече да се пенсионира. Достатъчно се насмука от държавната болница.Той защо се зарази? - Защото е недисциплиниран и хигиената му не е била на ниво!

9

ave

преди 3 години

Щом казва...Специално проф. Начев е светило в българската сърдечна хирургия. Ама като цяло новината....Не е добра де....

fallback