Снимка: Twitter
fallback

Като от сцена на филм - банка в Милано, Италия, бе ограбена, а престъпниците изчезнаха вдън земя. Буквално.

Обирът е бил изключително добре планиран. Двама мъже влезли през главния вход на Crédit Agricole, която се намира на площад Асколи, и насочили оръжия срещу служителите. Секунди след това още двама мъже се появили вътре в банката. Те обаче изскочили от шахта, която била свързана с подземен тунел, съобщават от The Guardian, цитирайки италиански медии.

Бандитите се сбили с мениджъра на банката, който изкрещял "Това е обир!" и го взели за заложник, както и още един служител на банката. Трети служител успял да избяга, докато полицията бързо обграждала сградата.

Полиция успява да отцепи района, преди да влезе в банката, но обирджиите активират пожарната система, създавайки объркване. Това им дава време да избягат обратно през шахтата, от кояго се появили в банката. Няколко служители на реда са ги последвали в канализацията, но са изгубили следите им.

Обирджиите са взели 20 сейфа, но все още не е ясно какво съдържат те.

Съобщава се, че управителят на банката е бил ударен по главата с приклада на пистолет, но други служители не са пострадали. Говорейки пред репортери извън банката, управителят каза: "Влязоха от мазето. Вътре бяхме трима, когато разбрах какво се случва и извиках. Последва кратка схватка."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Сайга 12

преди 3 години

С приклада на пистолет...Явно е бил Mauser c96 с дървен кобур, който става за приклад! Не знаех, че още ги ползват.

8

Мери

преди 3 години

За малко да си помислим, че банката са а обрали стоматолози, а не престъпници.

7

Анонимен

преди 3 години

Спокойно, парите не миришат..

fallback