Снимка: БГНЕС

Пиян водач бе заловен да шофира в района на гробищен парк на град Добрич, съобщават от Областната дирекция на МВР.

На 1 ноември, около 23:30 часа, в района на гробищата в областния град е спрян за проверка лек автомобил "Пежо", управляван от неправоспособен 37-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,94 промила в издишания от водача въздух.

Той е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Още 3 случая на пияни водачи констатира полицията в областта през двата почивни дни.

На 2 ноември, около 01:45 часа, в Каварна е спрян за проверка лек автомобил "Фолксваген", управляван от 44-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,41 промила в издишания от водача въздух.

Той е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 31 октомври, около 13:20 часа, в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил "Форд", управляван от 73-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,32 промила в издишания от водача въздух. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Няколко часа по-късно, отново на 31 октомври, около 20:20 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с материални щети по ул. "Пере Трошев" в Добрич.

Установено е, че при маневра на заден ход лек автомобил "Мазда", управляван от 32-годишен мъж, блъска лек автомобил „Пежо”. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,28 промила в издишания от водача въздух.

Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase