След като влезе в ролята на Тутар, дъщерята на Борат във филма "Борат-2", българската актриса Мария Бакалова продължава да покорява нови върхове.

Днес, за първи път в историята на престижния кино сайт IMDb, на чело на класацията за най-популярни актьори е българин. Именно Мария Бакалова е заела първото място, изпреварвайки дори самия Борат (Саша Барън Коен), който се намира на четвърта позиция.

След Бакалова са имена като Виктория Педрети, която бе в главната роля в страховития сериал The Haunting of Bly Manor по Netflix, както и Лили Колинс, дъщерята на музиканта Фил Колинс, която също е главно действащо лице в сериал на Netflix - Emily In Paris.

Всъщност, целият свят говори за Мария Бакалова. Според Саша Барън Коен, тя трябва да вземе Оскар за ролята си на Тутар. Международните филмови критици също са влюбени в нея, наричайки я "откритието на годината".

"Бакалова е истинско откритие. Повечето моменти от филма, които ме караха да се смея, бяха тези, в които тя беше главно действащо лице", пише критикът от BBC Николас Барбър за филма, който е продукция на САЩ и Великобритания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase