Снимка: БГНЕС
fallback

Земетресение от 5,6 по Рихтер беше регистрирано днес в югозападната част на Исландия и разтърси сгради в столицата Рейкявик, предаде БТА. Няма данни за пострадали хора. От Исландската метеорологична служба съобщиха, че трусът е бил с епицентър на около 35 километра южно от Рейкявик.

Земетресението прекъсна министър-председателката Катрин Якобсдотир по средата на онлайн интервю.

Iceland Prime Minister Katrín Jakobsdóttir was discussing the coronavirus’ effect on the tourism industry and how the nation is approaching testing when she was interrupted by an earthquake. https://t.co/47Thh6hy5M #postlive pic.twitter.com/3rWjrIczXm

— Washington Post Live (@postlive) October 20, 2020

Якобсдотир говореше пред американския вестник "Вашингтон пост" за усилията на своето правителство за справяне с пандемията от коронавирус, когато стана земетресението.

"О, Боже, има земетресение", заяви тя, а зад нея се виждаше как лампата в помещението се клати. "Съжалявам, но току-що стана земетресение", каза Якобсдотир. Тя бързо си върна самообладанието и заяви: "Е, това е Исландия!"

 Депутатите в сградата на парламента обаче замръзнаха по време на земетресението, показват телевизионни кадри, и спряха работа за около 15 минути, предаде БГНЕС.
Исландия е една от страните с най-голяма сеизмична активност. Повечето земетресения обаче са слаби и не нанасят особени поражения. Днешният трус не е причинил сериозни щети. Той е усетен в района около Рейкявик и западната част на страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

исландия

преди 3 години

всички са най великите. Хубав народ хубави хора. Булшит на квадрат. Кое им е хубавото ? Най великите във Вселената ??????? Булшит на Н-та степен. Само българите са най смотани нали така дами и гаспада ?

3

Хаха

преди 3 години

Председателя железен, говорещия пъзльо. Ако беше при нас само второто..

2

Анонимен

преди 3 години

Сурова страна, прекрасни хора! Казвам го от опит. Но Исландия е замръзнал ад, хората живеят буквално върху вулкани и то активни. Сигурно за това са толкова странно човечни, просто приемат смъртта като нещо толкова естествено, че се радват на всичко в живота.

fallback