Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Двата най-големи кредитора в света - Международният валутен фонд и Световната банка, откриха годишните си срещи с подновен призив към богатите да помагат най-бедните.

Директорът на МВФ Кристалина Георгиева апелира към страните да продължат да подкрепят работниците и предприятията и се обърна към Китай и частните заемодатели да направят повече, за да облекчат тежестта на задълженията на най-уязвимите държави, предаде БНР.

Oще по темата

Международният валутен фонд предвижда спад от 4,4% в световния брутен вътрешен продукт тази година. Въпреки прогнозата за възстановяване с 5,2% догодина се очаква световната икономика да загуби 28 трилиона в производството през следващите пет години.

Директорът на Фонда Кристалина Георгиева предупреди, че „пътят на всички страни за излизане от кризата ще е труден, неравен, несигурен и предразположен към спънки. Най много се тревожа за оттеглянето на подкрепа  за работниците и фирмите преждевременно, защото това може да причини вълна от фалити и огромно нарастване на безработицата", каза Георгиева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 3 години

По бих повярвал по беден да помогне но богат на беден никога. Но щом се чуват вече такива призиви значи целта за обозначаване на хората по целият свят е постигната. Ще припомня една смешка на която толкова се смях че ми излезна солено та за царя бил богат трябвало да му се вярва е болшинството повярва ефекта е ясен горчив смях та така за богатите и все повече бедните (Тъпите)

51

Анонимен

преди 3 години

Тая пенсионерка до кога ще се пули и ще говори глупости? Затворете я да не я хване ковида.

50

Анонимен

преди 3 години

58 аз мога да отида и да се върна. Ти ако отидеш ще гниеш в някой зандан заради маймунските си изпълнения да късаш плакати и да врещиш за "демокрация". Там е разликата.

fallback