Снимка: БГНЕС
fallback

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун инспектира дейностите по възстановяване в наводнено село, в най-новото си посещение на пострадали от неотдавнашни тайфуни селища, заедно със сестра си, която се появи на публично място за пръв път от два месеца, предаде Ройтерс.

Ким похвали бързината на възстановяването в окръг Кимхва в югоизточната част на страната по време на посещението си, в което участваше и сестра му Ким Йо Чен, съобщи държавната агенция КЦТА.

Ким Йо Чен е единственият близък роднина на Ким Чен Ун с публична политическа роля. Тя стана известна с острите си изказвания против Южна Корея, предава БТА.

Ким похвали възстановяването, но в същото време изрази съжаление, че новите къщи в района са с "монотонен" дизайн. Преди това държавните медии определиха еднотипните къщи с червени покриви и бежови и бели стени като модел на "социалистическата приказна страна".

Ким Чен Ун заяви, че макар и да е важно възстановяването да стане бързо, му се е искало "художествената хармония със заобикалящата среда и разнообразието да бяха подходящо съчетани", съобщи КЦТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Христо Христов

преди 3 години

Свободните хора се обличаме свободно и както ни харесва.Марионетките се обличат в костюм, дето им стяга тулупа, когато ходят на инструкции в брюксел.

35

дизайнер

преди 3 години

Това да не е костюма от абитуриенския бал на баща му

34

До 34

преди 3 години

Ми на карикатура освен чувал какво друго да сложиш. На другите край него панталоните им като панталони.

fallback