Снимка: БГНЕС
fallback

Възрастна жена от Две Могили, Русенско, е дала 15 800 лева - в пари и златни накити, на телефонни измамници, съобщиха от областната дирекция на МВР - Русе.

На 25 септември 74-годишната жена се явила в районното управление в Две Могили и си поискала обратно парите, които, по нейни думи, предоставила на полицията за залавяне на телефонни измамници.

Жената разказала, че в началото на месеца неизвестни са се свързали с нея, като се представили за служители на МВР. Така на 5 септември и на 9 септември тази година тя посетила Румъния, където оставила на указаните й от измамниците места парите и накитите.

От областната дирекция на МВР информират, че веднъж вече е имало предотвратена телефонна измама за 4200 лева спрямо същата жена. Неуспешният опит е регистриран на 4 септември тази година.

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 3 години

Тези хора си дават парите, защото е разкъсана най-важната връзка с деца, семейство и т.н. Всеки си гледа живота и възрастните са оставени да се оправят сами и попадат на крадци, ало измами..Преди само 50-60години би била невъзможна подобна измама. Майка ми е 6 месеца след инсулт. Идеална жертва! Обаче не можем да и я оставим без джобни, само в банката има ограничение да тегли, без да уведомят някой. Иначе може всякаква глупост да свърши.

20

анонимна

преди 3 години

Аз също познавам едни с около 4 - 5 жилища, пенсионери, като ме срещнат, почват с реването, че са бедни с по 300 лв. и как изнемогват. Надявам се да ги харижат на такива измамници, че може евентуално така да им дойде акълът.

19

анонимен

преди 3 години

Преди ги съжалявах, но вече край. Познавам подобни, пищят денонощно за пари, стискат по банки хилядарки и дори на рожден ден не дават и стотинка на внуците си. В същото време оревават света как не се грижели за тях, като че ли близките им са длъжни непрекъснато да се занимават с тях, и то без да са безпомощни на легло.

fallback