Снимка: БГНЕС
fallback

30 души са били задържани при днешния антиправителствен протест в Минск. Стотици жени се събраха в центъра на баларуската столица за участие в най-силния и масов женски марш, както го определиха от опозицията, съобщава БНР.

Противниците на президента Александър Лукашенко призоваха участничките да носят снимки и плакати в подкрепа на всички репресирани жени и да скандират високо имената им.

Милицията обаче обяви, че акцията е незаконна и настоя хората да се разотидат.

В същото време в Минск започна и митинг в подкрепа на президента Александър Лукашенко. Участниците в него се обявиха за единство на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 3 години

Ще си навлекат безработица, увеличение на цените по всички направления, плюс ГМО -храни, а заплатите ще останат същите.... и ще прореват като украина , латвия ,естония ,литва . И ще се юрнат да търсят работа на запад и после ще разберат. че никой не им се радва там, защото ще ги гледат като " второразредни" хора (-от патил висшист на запад )

14

Анонимен

преди 3 години

Абе елементарен, тия цифрички като заплати може да ги цитираш на хора, които не са излизали от селото като теб.Не е важно каква е заплатата в една държава, важното е какви са разходите. След като един дядо от Сиатъл получи сметка от болницата след лечение от КОВИД-19 на стойност повече от 1 милон долара, какво значат тези цифрички?

13

Анонимен

преди 3 години

До МАЙОРАТака е, а можеше да е И наравно със Словакия, Румъния, Латвия, Естония ... Ако не беше Повелителят на Чекмеджетата.

fallback