Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Полицията задържа мъж, направил опит за незаконно превеждане на 30 мигранти през границата на страната в района на село Проданча, община Трън, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

Около 14.30 ч. на 6 септември в района на село Проданча, община Трън, бил направен опит за незаконно превеждане през границата на страната – от България в Сърбия, на тридесет чужди граждани.

Всички те били без документи и по техни данни са от Афганистан. Сред мигрантите имало и непълнолетни лица.

В качеството на обвиняем е привлечен 42-годишен българин. Мъжът има предходни осъждания.

Понастоящем, с постановление на наблюдаващия прокурор, той е задържан за срок до 72 часа. Предстои държавното обвинение да внесе в съда искането за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

ПорЦелан

преди 3 години

Глупости, навсякъде има блокпостове. Миналият месец обикаляхме река Арда и ако си малко по наблюдателен виждаш и камери (тези които са направени да се виждат) и хора, които седят на важни места. На няколко пъти ни проверяваха документите. Около София са при Годеч и Драгоман например. В Сърбия съм виждал като че ли запасняци със палатки и автомати тук-там.

6

Анонимен

преди 3 години

Хора, Сърбите са ги усетили и нашите няма как да не вземат мерки. Замислете се кой ще обикаля тези граници в кънда мънда ... нямаме граничари то е ясно ами Сърбите работят и за съжаление ни ги връщат.

5

Анонимен

преди 3 години

Какво ли не правят хората само и само да избягат от България, даже и да се правят на афганистанци

fallback