Алексей Навални. Снимка: БГНЕС
fallback

Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че руският опозиционер Алексей Навални е станал жертва на "опит за убийство чрез отравяне", предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата
След като по-рано днес бе обявено, че съгласно заключенията на лаборатория на германските въоръжени сили, Навални е отровен с нервнопаралитичен агент от групата "Новичок", Меркел каза, че "има много сериозни въпроси, на които само руското правителство може да отговори и то трябва да отговори".

Алексей Навални бе транспортиран със самолет до Берлин на 22 август, след като два дни преди това се почувства зле по време на вътрешен полет в Русия от сибирския град Томск до Москва. През последните десетина години той е един от най-яростните противници на руския президент Владимир Путин.

Преди транспортирането на Алексей Навални до Берлин в организма му не бяха открити никакви отровни вещества, заяви днес пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

Той каза, че Русия е готова и заинтересувана от "пълно взаимодействие и обмяна на данни по този въпрос с Германия", но Берлин не е отговорил на официалните запитвания на Москва.

На въпрос как реагира Кремъл на твърденията на Берлин, че Навални е отровен с вещество от групата "Новичок" Песков каза, че засега Кремъл не може да даде квалифициран отговор. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 3 години

Оставам с впечатление, че руснаците, освен "Новичок", други отрови нямат.

45

Анонимен

преди 3 години

Песков им го е казал.

44

Анонимен

преди 3 години

Твърденията на мадам меркел нямат никаква юридическа стойност.Всеки може да твърди каквото си поиска в сфера като политиката.Единствено фактите и доказателствата в съда имат някаква стойност и тежест и то в относително независим съд, защото независим съд НЕ СЪЩЕСТВУВА.

fallback