Снимка: БГНЕС
fallback

Само няколко дни след като плъзна нова спекулация, че Ким Чен Ун е в кома, Северна Корея реши за пореден път да докаже, че лидерът й е добре. Държавната новинарска агенция на страната публикува снимки от съвещание на Политбюрото на ЦК на Корейската трудова партия, а от тях се вижда, че Ким Чен Ун е ако не в отлично, то в добро здраве.

Лидерът на КНДР пуши цигара докато говори с членовете на политбюро за усилията, която Северна Корея трябва да положи в борбата с коронавируса, както и опасността от приближаващия тайфун Бави. Страната все още не е регистрирала положителен случай на COVID-19, което кара експертите да се съмняват в легитимността на данните, които излизат от КНДР. Според експертите огнище на коронавирус в Северна Корея би било унищожително за бедните севернокорейци.

Тежко ще бъде положението и след като Бави премине през страната. Положението на КНДР и без това е трудно, а бурята и наводненията, които ще бъдат причинени, водят до допълнителните притеснения, че доставките на храна ще бъдат възпрепядствани.

Появата на Ким Чен Ун се случва само два дни след като Чанг Сонг-мин, бивш приближен на президента на Южна Корея Ким Да-джун, обяви, че лидерът е в кома още от април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Бай Тръмп се цупи

преди 3 години

Ким като Мумията пак се завърна. Не ще да мре и не ще.От ориза ще да е. Какъв сорт ще да е тоя комунистически ориз? Дали лекува и короната?

18

Валери

преди 3 години

Единствения дебелак в републиката

17

Тони

преди 3 години

Да живее Маршала ! Кошмара на западните капиталисти и терористи ! ВЕЛИК ЛИДЕР !!!!!!!!

fallback