Снимка: БГНЕС
fallback

Руски правителствен самолет, с който по принцип пътуват високопоставени държавни служители, включително и ръководителят на Федералната служба за сигурност, пристигна в Беларус и после бързо се върна в Русия, предаде Ройтерс.

Самолетът кацна в Москва рано тази сутрин, става ясно от данни за въздушния трафик, предава БТА.

Полетът бе извършен на фона на политическата криза в Беларус, където има демонстрации срещу преизбирането на 9 август на президента Александър Лукашенко.

Демонстрантите отправиха призиви към Лукашенко да подаде оставка. Той отказа да се оттегли, като заяви, че демонстрациите са част от подкрепян от чуждестранни сили план за дестабилизиране на Беларус.

Данните за въздушния трафик показват, че самолетът "Туполев Ту-214" е летял от Москва до Минск вчера и се е приземил обратно в Москва рано тази сутрин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Русофил+

преди 3 години

Ахаа, разбрахте ли сега замисала на западната пропаганда? - вижте на снимката облаците които се носят с руския самолет. Ах пак тези путински "гадняри"

58

Анонимен

преди 3 години

Прибрали са сатрапа.

57

Няма значение

преди 3 години

До Анонименама "воюващата" с Украйна Русия е нейният най-голям търговски партньор...нещо опорките си оправете...че някак изпадате в когнитивен дисонанс...:))

fallback