Снимка: Pixabay
fallback
Турските курорти отчитат все по-голямо посещение от чуждестранни туристи, след като редица държави премахнаха ограниченията за пътуване на свои граждани в чужбина, предаде БНР. В съседна Гърция е обратно - отчитат драстичен спад в полетите и пристигащите. 
 
Турските медии съобщават за значителен брой туристи, който са пристигнали от Русия, Украйна, Северна Македония и Израел. Те летуват в почивните комплекси и плажовете на курорта Мармарис, където намират за задоволителни мерките, въведени в хотелите и комплексите срещу коронавируса. Мерките представляват измерване на температурата, дистанция - на плажа и в хотела, обслужващият персонал да носи предпазни маски.
 
Съседна Гърция вчера затегна допълнително мерките по туристическите дестинации. В страната отчитат спад от над 74% на пътниците по летищата.
 
Вчера Хърватия, която също е една от най-популярните туристически дестинации, въведе нови ограничителни мерки, след като регистрира над 200 заразени само за денонощие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Атанас Велмазов

преди 3 години

В Гърция ходят бедняците, със самуните хлеб, преоценени краставици и домати, пастет, русенско варено и Лидълска бира в туба, в Турция ходят една идея по-заможни семейства, така наречената 'средна класа', заради в пъти по-добрия ол-инклузив, за предимството и разнообразието на турската кухня каквото и да се каже е малко, така че база за сравнение няма....

28

Гошо

преди 3 години

До Да не говоримТи май живееш само в нета и телевизора

27

Истината

преди 3 години

До Анонимен 15Ганю нека да уточним на турските курорти няма жени с фереджета има красиви рускини и украинки !!! И на турските курорти се пие каквото поискаш никой няма да те арестува !!! Стига си гледал СКАТ и АЛФА тв !!! Ако беше така както си го описал в Турция никой нямаше да почива а може да провериш колко милиона туристи са почивали в Турция миналата година(51 милиона) !!!

fallback