Снимка: БГНЕС
fallback

Интер и Манчестър Юнайтед се класираха за полуфиналите за Лига Европа.

Интер надигра с 2:1 в Дюселдорф германския Байер Леверкузен. Хората на Антонио Конте изиграха страхотно първо полувреме, през което с голове на Николо Барела (15) и Ромелу Лукаку (21) поведоха в резултата. Голът на белгиеца бе рекорден в турнира, след като се разписа в девети пореден мач.

В средата на първото полувреме големият талант на “аспирините” Кай Хаверц върна едно от попаденията, но като цяло “нерадзурите” показаха по-висока класа и заслужиха мястото си сред топ 4 в турнира. Двубоят ще бъде запомнен и с двете отменени дузпи на Интер, при които ВАР се намеси и отмени първоначалните решения на главния съдия. В спора за място на финала Интер ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Шахтьор Донецк и Базел, които играят утре в Гелзенкирхен.

Манчестър Юнайтед успя да удари с 1:0 ФК Копенхаген на стадион "Райн Енерги Щадион" в Кьолн. Единственото попадение в мача заби Бруно Фернандеш от дузпа в 95-ата минута.

В редовното време двата отбора не успяха да си отбележат и така се стигна до продължения. В тях Юнайтед веднъж опъна мрежата на датчаните, направи поне още половин дузина чисти пропуски и така заслужено е на 1/2 финал в турнира.

Трябва да се отбележи, че два гола на англичаните бяха отменени поради засада, а освен това момчетата на Солскяер треснаха и на два пъти гредите. Юнайтед чака Уувс или Севиля, които играят в друг четвъртфинал.

Подробности за мачовете четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

fF

преди 3 години

ДНЕС.БГ оставете това да се чете от националите ни по футбол и от футболните ни запалянковци:Футболистите, ако не искате да ви пречат със секретни технологии, се надраскайте и наяжте с много мек и много твърд графит в двете крайности и в джобовете съвсем малко гумички за триeне, и меки , и твърди. Публиката на националния стадион да носи същото. Ако може да завали и истинска и пречистена вода на стадиона, екстра!

3

Анонимен

преди 3 години

Няма как Юнайтед да бият Севиля.Шансът е ако Улвърхямтън сполучат с испанците днес.

2

До Ельоменат

преди 3 години

Сега извинявай, ама застани на врата и спаси всичките точни удари на Юнайтед (които бяха 16), както направи вратарят на Копенхаген. От друга страна пък датчаните може да са имали добри идеи в атака, ама с нито един точен удар от тяхна страна не можеш да ми кажеш, че те са заслужавали победата повече.

fallback