Снимка: БГНЕС, архив

Областният управител на Хасково Стефка Здравкова обяви бедствено положение в община Свиленград заради пожара в тополовградските села Лесово и Присадец.

Пожарът вече трети ден гори в община Тополовград.

Още по темата

Огънят е започнал от района на село Лесово, област Ямбол, преминал е река Тунджа, обхванал е територии от землището на село Присадец, община Тополовград и навлязъл в община Свиленград, съобщиха от Областна администрация.

Поради силните до ураганни пориви на вятъра, огънят мени посоката си, което го прави труден за овладяване. На място работят огнеборци от пожарна безопасност, екипи от горското стопанство, местната власт и доброволци.

Вече има обявено бедствено положение в четири общини от областта - община Хасково, община Димитровград, община Харманли и община Тополовград. Мобилизирана е тежка техника, която да помага за овладяването на огъня.

Коментари Напиши коментар

28

Час по география

преди 6 месеца

,,Вече има обявено бедствено положение в четири общини от областта - община Хасково, община Димитровград, община Харманли и община Тополовград"! Въпрос Тополовградска община в коя област на РБ е? Желая на смелите огнеборци да се справят,мили журналисти моля Ви не се излагайте ...

27

ПроСоТо

преди 6 месеца

па гледам и некои викат:-"Оти га нема Тиквата бре,нали а пожарникарин,цел генералисимус?"..

..Е,драги,ама кой реже лентички на пожара бре?..Това не е отсечка от магистрала!

..Обаче вижте,ако момчетата в пожарникарски униформи успеят наистина да се справят със стихията,тогава "Женерала Бориссоф" ще цъфне там да използва случая да са изрепчи!

..А откачената му "пиарка",която уж е в отпуск за да подготвя "предизборната му кампания",ПАК ще е до него и ще снима с телефона..

..Скръб,голема скръб..

26

един

преди 6 месеца

До ПроСоТо
За мен специално няма нищо объркващо. Заграждал ме е огън при такива обстоятелства и винаги трябва да се отчита и такава възможност!