Снимка: БГНЕС, архив

Трима души са задържани при специализирана операция в Кърджали, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

При специализираната операция на ОДМВР на 6 август, в която са участвали служители от секторите за противодействие на икономическата и криминалната престъпност и от РУ - Кърджали, са задържани трима мъже на 35 г., 36 г. и 63 г. за предоставяне на парични заеми срещу задължение за връщане на заетите суми с лихви, без да имат съответното разрешение за такава дейност.

Акцията е преминала под наблюдението на Окръжна прокуратура – Кърджали. В домовете на обвиняемите са извършени претърсвания, при които са иззети пари и вещи. Установено е, че един от тях е давал заеми срещу високи лихви, като той и другите двама са изнудвали пострадалите да се разпореждат с пари и вещи.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Кърджали е започнало разследване за престъпление и са извършени процесуално-следствени действия - претърсвания и изземвания, разпити на свидетели.

С постановление на разследващ орган от 6 август към наказателна отговорност за изнудване са привлечени тримата задържани, а на 63-годишния е предявено обвинение и за лихварство.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемите са задържани за срок от 72 часа. Разследването по делото продължава.
 

Коментари Напиши коментар

3

Чужденец

преди 6 месеца

Аз живея в чужбина и преди 5 години взех един такъв заем за 100 хиляди и трябваше да върна 300 за шест месеца. А бе направих им на тях въртележка, тип “Понзи”. Да са живи и здрави братята от Радомирско.

2

Анонимен

преди 6 месеца

Банки и бързи кредити има на всеки ъгъл.
Те защо не са забранени?

1

тия пък

преди 6 месеца

Баце имаше повече пачки.