Снимка: БГНЕС
fallback

Представителят на Huawei в Германия Дейвид Уанг призова в петък немското правителство да не блокира усилията на китайската компания за изграждане на 5G мобилни мрежи в страната.

Oще по темата

Според седмичното списание "Дер Шигел" (Der Spiegel), технологичният гигант Huawei е заявил, че "изключването му от 5G мрежите в Германия ще засегне предимно нашите настоящи клиенти и техните клиенти и акционери, тъй като след подобно решение доставчиците вече няма да могат да избирате най-добрите продукти на пазара", пише БНР.

Германското правителство реши да отложи за след лятната ваканция окончателното решение относно по-строгите правила за сертифициране. Федералният министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер обаче отбеляза в комисията по вътрешните работи, че въпросът с Huawei "все още трябва да бъде решен".

Междувременно Дейвди Уанг добави, че забраняването на Huawei в Германия "със сигурност няма да увеличи сигурността на мрежите, даже напротив“.

Изявлението на представителя на Huawei в Германия е факт, след като по-рано през месец юли Обединеното кралство реши да започне да прилага забрана за участие на китайската компания в 5G мрежата на страната още от края на тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Христо Христов

преди 3 години

До 9Правителствата от концесиите.Други въпроси?

12

Христо Христов

преди 3 години

Зеехофер поръчков политик и лицемер, като всеки немец и демократ.Действията му по отношение на имигрантите са доказателството за това.

11

Справедливост

преди 3 години

А НАПЪЛНО ВЪЗМОЖНО Е И УЛТРА ИЗЛЪЧВАНИТЕ ВЪЛНИ ОТ 5G МРЕЖИТЕ ДА ИМАТ НЯКАКВА ВРЪЗКА С ТОЗИ ТАКА НАРЕЧЕН COVID-19.КОЙ ЗНАЕ......?МОЕ ЛИЧНО МНЕНИЕ ЧЕ КИТАЙЦИТЕ СТОЯТ ЗАД ТОЗИ ПРОСЛОВУТ ВИРУС.ПОЛИТИКА,ВЪПРОС НА ИНТЕРЕСИ,ВЛАСТ,ЗАВИСТ,ЗЛОБА И ОМРАЗА.ВЪПРОСЪТ Е КОЕ ОТ ВСИЧКО ТОВА И ЩЕ ДОВЕДЕ ЛИ СВЕТА ДО ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА..................(ЕСТЬ ЧЕЛОВЕК ЕСТЬ ПРОБЛЕМ-НЕТ ЧЕЛОВЕК НЕТ ПРОБЛЕМ)СТАЛИН-ВЕЛИКИЙ СЛОВА))

fallback