Снимка: БГНЕС
fallback

Германия може да въведе задължително тестване за коронавирус на туристите, които се прибират от високорискови държави, след като броят на новозаразените в страната беляза двумесечен максимум, каза днес министърът на здравеопазването Йенс Шпан, цитиран от Ройтерс.

Пред радио Дойчландфунк той посочи, че правителството иска да направи всичко възможно да спре разпространението на коронавируса, като същевременно спазва човешките права.

Проверяваме също така дали законите разрешават да се задължават хората да си правят тестове, тъй като това може да е накърняване на свободата им, каза Шпан.

Той допълни, че съдилищата проверяват всички мерки срещу коронавируса, за да се гарантира, че не се накърняват основните права.

Вчера министърът и регионалните му колеги от 16-те провинции се споразумяха властите да предлагат безплатни тестове на завръщащите се туристи на доброволни начала.

Пристигащите от високорискови страни, каквито в момента са САЩ, Турция и Бразилия, ще имат право незабавно да се тестват, а пристигащите от други места ще могат да се тестват до три дни. Ако тестовете на пристигналите от високорискови страни са отрицателни, те няма да спазват 14-дневна карантина. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Разпран редактор

преди 3 години

От днес съмОния орди от по 100к който Германия каза, че щу приеме за да бачкат, те явно са желани туристи щот явно за тях няма проблем

8

Анонимен

преди 3 години

Идеално ми е в Чехия

7

Анонимен

преди 3 години

Мигрантите без документи. тях какво?

fallback