Снимка: Dnes.bg
fallback

Възрастен русенец дал 900 лева на измамник, за да получи изгодна пенсия.

91-годишният русенец бил пресрещнат преди три дни в района на пазара на ул. "Сан Стефано" от непознат за него мъж, който бил на около 60 години. Последният го заговорил, като му обяснил, че има начин да вземе "американска пенсия".

Излъгал го, че може да му уреди изгодната социална придобивка, ако си плати определена такса, съобщиха от полицията.

Така пенсионерът взел от дома си сумата от 900 лева и я предал на мъжа. По-късно разбрал, че е жертва на измама и подал сигнал в полицията. По случая се води разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Дегизировка

преди 3 години

Едни неглупави хора срещнали един глупав народ, който спастрил някой лев в бюджета и започнали да му разкават, как като те дойдели на власт никой нямало да краде и народа под пари щял да остане. Народа понеже бил кьорав не ги разпознал, че са същите, които го обирали няколко пъти преди това. Ама как да ги познае мoшеницитe, като единият като генерал от авиацията се дегизирал.

6

У

преди 3 години

Парите са странно нещо! Тия/тоя дето са го измамили, ще ги изпият или ще ги дадат за глупости на някой друг. Ако решат да пият, ще има певици, бакшиши, черпня за цялата кръчма и са готови. А може да си купят нещо и това е. Накрая ще остане тъгата на дядото, а на този чувството за вина или за удовлетворение- ако е рецидивист. Русчук...

5

Киро Хикса

преди 3 години

На Тита таткото е по измамите с пенсии в този регион, бих започнал разследването от него.

fallback