Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Русия обяви днес, че е регистрирала над 10 000 починали заради новия коронавирус. Този показател обаче е под равнището, отчитано в други страни, които също са силно засегнати от вируса, предаде АФП.

Броят на починалите от Ковид-19, е 10 027 души, а това е увеличение на смъртните случаи със 167 за едно денонощие, съобщи правителството на сайта си в интернет.

Русия е потвърдила 674 515 случая на Ковид-19 и това я поставя на трето място в света по брой на заразените.
Този слаб брой на починалите, в сравнение с други страни, обаче повдига въпроси дали не се занижават данните за леталните случаи.

Русия обясни данните, които са по-ниски в сравнение със отчитаните от западните страни, с факта, че тя отчита само смъртните случаи, за които причината, след аутопсията, е коронавируса. В другите страни в почти всички случаи, ако починалият е имал коронавирус, то именно той се посочва като причина за смъртта, отбелязва АФП. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 3 години

До Уткин с П - А защо децата на русофилите отиват в САЩ, а не в прекрасната Россия?Ми, както и преди, по време на Студената война, отиват в САЩ за да разяждат американската държава отвътре! Борба 'рийшли.

24

Анонимен

преди 3 години

A колко са починалите от обикновен грип миналата година в Русия?И какво значи на трето място в света по заразени??? Някой тесвал ли всички хора от всички държави та да се твърди това??? Това че не ми харесва Русия и пропагандата и не означава че и световните медии трябва да изпададат до същото долно ниво.Освен това повече заразени без симпоми в една държава лошо ли е или най-доброто възможно за справяне с всеки вирус?

23

В русия

преди 3 години

Средната продължителност на живота е 62 години, като мъжете доста често умират на 55. Тяхната продължителност на живота е съизмерима с Либерия и Конго. Путин затвори за 2 месеца Русия, но никой не получи обещаната минимална заплата. На хората се налагаше да ползват ВК за да молят някой да им даде храна. Помощи нямаше и за малкия и среден бизнес и стотици хиляди фалираха. Помощи имаше само за олигарсите. Те така с Росия. А да, да не забравя, ако си болен от коронавирус, не те приемат в болница.

fallback