Снимка: БГНЕС
Северна Корея обвини САЩ, че не са спазили обещанията, които се дадоха на историческата среща между лидера на азиатската страна Ким Чен Ун и президента на САЩ Доналд Тръмп преди две години. От Пхенян изтъкват, че администрацията на Тръмп е превърнала мечтата за мир в "мрачен кошмар", както и че напълно са отслабили надеждите за денуклеаризация на Корейския полуостров, пишат от Bloomberg TV Bulgaria
 
Ри Сон Гуон, външен министър на Северна Корея, коментира, че САЩ не са спазили обещанията, които бяха дадени на срещата между лидерите на двете страни на 12-ти юни 2018 г. Сон Гуон изтъкна, че Северна Корея не вижда никаква полза от обвързване с Вашингтон. 
 
"Нищо не е по-лицемерно от празното обещание", каза Ри, цитиран от Корейската централна новинарска агенция. Според него САщ през последните две години са показали, че единствената им цел е "изолацията и задушаването" на Северна Корея. 
 
"Крайната цел на Северна Корея е да изгради по-надеждна сила, за постигне пълна отбранителна способност от дългосрочните военни заплахи от Вашингтон", заяви Ри.
 
Цялата статия може да прочетете ТУК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase