Снимка: БГНЕС

"Скочих от 3 - 4 метра от самолета и започнах да бягам. Не успях да стигна надалеч, защото припаднах". Това разказва 25-годишният Мухамад Зубаир. Той се прибирал вкъщи за да отбележи със семейството си края на свещения месец Рамазан. Ала самолетът, в който Мухамад пътува, се разбива върху жилищен квартал в Карачи малко преди да кацне. Момчето има късмет - то е един от двамата оцелели.

Още по темата

В болничното си легло, Мухамад изглежда спокоен. Той не си спомня пилотът да е съобщил на пътниците да се подготвят за удар. Опитал да кацне веднъж, но не успял. При втория опит машината се разбива. Когато инжинерът усетил, че самолетът се снижава бързо, покрил лицето си.

"Покрих главата си с ръце и следващото нещо, което видях, бе огън и дим навсякъде. Разкопчах предпазния си колан и се огледах. Отне ми време преди да видя светлината. Открих отвор, през който скочих. Паднах 3-4 метра. Видях разбити къщи и пламъци. Започнах да бягам надолу по улицата, но не стигнах далеч. Припаднах. Върнах се в съзнание в линейката, на път за болницата", разказва Мухамад пред пакистанската национална телевизия.

След един ден прекаран в болницата, момчето отново е у дома. Семейството му не може да повярва, че синът им е оцелял. Запитан дали ще се качи отново на самолет, Мухамад отговаря, че ако му се наложи, няма да се страхува отново да пътува по въздух.

Вторият оцелял е Зафар Масуд, президент на The Bank of Punjab. Той е с фрактури, но е в съзнание, съобщиха служители на банката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase