Снимка: БГНЕС
fallback

Антитялото STI-1499 може да се окаже спасителят на света от коронавируса. Учени от биофармацевтична компания "Соренто терапютикс" съобщиха, че то напълно може да защити човешките клетки от проникването на COVID-19. Антитялото извежда вируса от организма в рамките на 4 дни. 

Хенри Джи, основател и президент на компанията ,базирана в Сан Диего, Калифорния, съобщи новината пред Fox News.

Според него антитялото STI-1499 може "на 100% да потисне" коронавируса и може да започне да се прилага няколко месеца преди излизането на пазара на ваксина, която още не е създадена. "Искаме да подчертаем, че има метод на лечение. Има решение, което работи на 100%. Ако в тялото ви има антитяло с неутрализиращо действие, няма да ви се налага да спазвате дистанция", каза Джи.

Той твърди, че STI-1499 обгръща коронавируса и го изтласква от организма за четири дни без никакви странични ефекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

до 6

преди 4 години

,,Това антитяло само потиска вируса,но не го лекува,ако добре съм разбрал...,,Ама и вирусът ли е болен,та викаш, че трябва да го лекуват?

16

Анонимен

преди 4 години

Това антитяло македонците го изолираха първи.

15

Анонимен

преди 4 години

едно са лабораторни тестове, съвсем друго масово разпространение и наличност на ваксина. докато това стане реалност вирусът ще е мутирал в 1000 щама и ваксината срещу 1 щам е честно казано пари на вятъра. но който има бол - да заповяда и да се ваксинира...

fallback