Снимка: БГНЕС

Въоръжени мъже, маскирани като полицаи, нападнаха болница в афганистанската столица Кабул и убиха 16 души, сред които две новородени бебета в родилното отделение, ръководено от международната хуманитарна организация "Лекари без граници", предаде Ройтерс.

При друга атака в Афганистан днес, в източната провинция Нангархар, атентатор самоубиец се самовзриви на погребението на полицейски командир, на което присъстваха представители на правителството и членове на парламента. Загинаха най-малко 24 души, а 68 бяха ранени. Властите предупредиха, че броят на жертвите може да нарасне.

Досега никой не е поел отговорност за двете атаки. Талибаните - главната бунтовническа сила в Афганистан - които казват, че са преустановили нападенията срещу градове съгласно споразумението за изтегляне на американските войски, отрекоха да са замесени.

Групировката "Ислямска държава" действа в Нангархар и през последните месеци извърши редица зрелищни атаки в Кабул. Вчера афганистанските сили за сигурност арестуваха в столицата регионалния лидер на ИД, отбелязва Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase