Снимка: БГНЕС
fallback

Певицата Лиляна Деянова, по-известна като ЛиЛана, разпространи изявление от ареста. Утре ще стане ясно дали Апелативният съд ще я остави в ареста.

В запис направен в предварителния арест, тя твърди, че атаката срещу нея идва заради "дързостта да се изправи срещу корупцията в тол системата и в "Пътна полиция".

Oще по темата

"Освен, че го направихме публично, пуснахме сигнал от 400 страници с веществени доказателства и данни, доказващи как парите на хората от винетки отиват в една куха фирма, а не в държавния бюджет", пише ЛиЛана в писмо, разпространено до медиите.

Според нея всичко се върти около фирмата й "Телетол", която представлява "20 младежи, които искаха да пуснат просто едно приложение и да продават винетки".

По думите й тя и съдружникът й - Мартин Димитров, се завърнали в България, за да създадат продукти, които да направят света по-добър.

ЛиЛана напомня, че през 2018 г. са били наградени от президента Радев заради приноса им в създаването на приложение за подаване на сигнали за нередности.

При специализирана акция на прокуратурата бяха задържани петима души. Те са обвинени в злоупотреба с евросредства. В ареста, освен Лилана, е и нейният съдружник Мартин Димитров.

Миналата седмица от офиса на певицата бяха иззети документи и апаратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Анонимен

преди 3 години

Следващият в списъка е helpbook - сайтовете за доноси се преследват от държавата.

72

Куртизанка

преди 3 години

Наистина е хубава и става за това за което Черепа я държи. Другото е бля-бля.

71

Анонимен

преди 3 години

Като знам в каква държава живея, нищо чудно да е вярно. Иванчева и тя го разбра по начина на Гешев, човекът на мафията.

fallback