Снимка: БГНЕС
fallback

Общо 11 криминално проявени лица на различна възраст са задържани при проведената специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, обхванала територията на общините Карнобат и Сунгурларе, съобщиха от ОДМВР - Бургас.

Операцията е осъществена от служители на отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас, Специализираните полицейски сили при ОДМВР – Бургас и служители от Районни управления – Карнобат и Сунгурларе под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Бургас.

При операцията са проверени множество адреси, обитавани от криминално проявените.

Намерени и иззети са различни вещи – предмет на престъпления. Сред тях са: домакински електроуреди, инструменти, машини и др. Към момента се установява съпричастността на мъжете към извършени в последните дни кражби от частни домове, разположени на територията на двете общини.

В хода на специализираната акция е задържан 39 годишен мъж от село Славянци, извършващ лихварска дейност. В дома му са открити тетрадка с имената на длъжниците и дадените суми, множество чужди лични документи и дебитни карти, давани, като залог срещу получаваните суми в размер от 70 до 30 000 лв., голяма парична сума в левове и евро, наркотично вещество – амфетамин, чийто точен грамаж е в процес на изясняване и др.

Провеждането на подобни специализирани полицейски операции срещу битовите престъпления и престъпленията против собствеността ще продължи и за в бъдеще, като същите ще са регулярни, отчетоха от полицията в Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

4epa

преди 4 години

КАКВО СТАНА С О4ИТЕ - СПОНСОРА НА БСП !!!!!!!!!!!!!!!

18

Анонимен

преди 4 години

Битови кражби имаше и през комунизма. Да не говорим пък тогава както всички предприятия бяха държавни как се крадеше на едро от тях. А най-хубавите и големи вили бяха на старшините от КЕЧ. Случайно? Не мисля :)

17

РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ

преди 4 години

Занимавали се със битови кражби!Явно при ДЕМОКРАЦИЯТА има и такава професия!!!

fallback