Ким Чен Ун. Снимка: архив, БГНЕС

Медиите в Северна Корея продължават да информират читателите за дейността на председателя на Държавния съвет на страната Ким Чен Ун, което показва, че той работи в обичаен режим. Това заяви днес южнокорейският министър на националното обединение Ким Йон Чул на среща с депутати в парламента, съобщи ТАСС.

"Севернокорейският печат публикува съобщения за работата на председателят Ким Чен Ун, което предполага, че той нормално продължава да изпълнява своите задължения", изтъкна министърът, който отговаря за отношенията с Корейската народнодемократична република /КНДР/.

Още по темата

Снощи севернокорейската агенция КЦТА информира, че Ким Чен Ун е изпратил поздравителна телеграма на президента на Република Южна Африка.

В неделя официалният вестник на КНДР "Нодон синмун" съобщи, че севернокорейският лидер продължава да работи с документи и е изпратил благодарствено послание на работниците на най-големия строеж през последните години - модерния град Самджийон, на източното крайбрежие Вонсан-Калма. Нови снимки на Ким Чен Ун не бяха публикувани, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase