Снимка: Pixabay
fallback
Великобритания регистрира нов рекорден ръст на смъртните случаи за едно денонощие. За последните 24 часа са починали 938 души, с което жертвите в Кралството стават 7097 души, съобщи БНР. В същото време в Италия се наблюдават окуражителни данни за развитието на вируса. 
 
За пореден ден в Италия се съобщава за намаление на броя на починалите. Страната продължава да е на първо място по броя на смъртните случаи. Здравните власти съобщиха за 542 жертви на вируса през последното денонощие.
 
Франция обяви, че ще удължи срока на карантината, която засега е до 15 април. За разлика от Париж обаче други европейски държави смятат да облекчат мерките срещу COVID-19.
 
От средата на месец май Австрия планира някои ограничения, свързани с туризма да се отслабят. На 18 май ще се подновят и учебните занятия. 
 
Швейцария обяви, че постепенно ще започне да облекчава мерките, които включват граничен контрол, затваряне на училища и забрана за събиране на хора.
 
Доклад на благотворителна организация Оксфам предупреждава, че пандемията от COVID-19 най-вероятно ще тласне към бедност около половин милиард души в света. 
 
От своя страна ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус отхвърли критиките на президента на Съединените щати Доналд Тръмп, че към Организацията е твърде близка с Китай. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

До 38

преди 4 години

Хитлер изправя Германия като национализира парите на евреите.

37

Анонимен

преди 4 години

да, след като всичко свърши-вижте кой е забогатял, кой е изкарал някакви дивиденти от пандемията и ще ви стане ясно кой стои зад всичко.Справка 2 световна война. Как Хитлер отведнъж успя да изправи икономиката и да се въоръжи, при положение, че никой от Европа и една марка не му е дал. Поинтересувайте се от връзките на американския капитал с Германия.И кой всъщност излезе победител от 2 световна война? АМЕРИКАНСИКЯТ КАПИТАЛ и САЩ. ОПЛЕТОХА целия свят с паяжина от военни бази-от Япония до Гренлан

36

До 25

преди 4 години

Единственият, който говори със сравнение. Боко, ако каже, разбийте икономиката, защото 1685 души са изядени от крокодил, ще настъпи паника, нали? Господ да пази България, нали? А, ако каже, че от свинския грип в БГ умряха 3000 граждани, средна възраст 43 години? А, ако каже, че така или иначе всички ще изкараме коронара, ако вече не сме я изкарали на крак? Тогава ще вярвате ли?

fallback