Снимка: БГНЕС
fallback

COVID-19 приземи почти всички самолети на авиокомпаниите. Дори и най-големите превозвачи бяха засегнати тежко от ситуацията. Сред тях е и германската авиокомпания "Луфтханза", най-голямата авиационна група в Европа.

Тя губи около 1 милион евро на час заради коронавируса и ще има нужда от държавна помощ. Тежката новина бе обявена във видеосъобщение до служителите от нейният ръководител Карстен Шпор, цитиран от Франс прес.

"Няма да можем да преодолем тази все по-продължителна и по-продължителна криза без подкрепа от държавата", изтъкна той.

Групата "Луфтханза", която обединява едноименната германска компания, "Остриън еърланс" (Austrian Airlines), "Суис" (Swiss), "Брасълс еърлайнс" (Brussels Airlines) и нискотарифния авиопревозвач "Юроуингс" (Eurowings), отчете оборот от 36 милиарда евро праз 2019 година.

Заради пандемията от коронавирус сега тя превозва дневно по-малко от 3000 пътници спрямо 350 000 в обикновено време, което е намаление с 99 на сто, обясни Шпор.

Броят на предлаганите места е намален до 5 процента и 700 от самолетите на групата от общо 763 не летят, като повечето от тях са в хангари на летищата и на една от пистите за приземяване във Франкфурт.

Групата обаче отчита увеличено търсене на транспортни самолети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 4 години

Значи превозени 3000 (три хиляди) пътници дневно, спрямо 350 000 (триста ипетдесет хиляди) е намаление 99 на сто според ръководителя на Луфтханза Карстен Шпор!?!?!При такова бакалско смятане, никак не ечудно че авиокомпанията губи кинти на поразия!

5

Анонимен

преди 4 години

Когато са лъгали инвеститорите, че ще имат доходност ХХХ процента, не са се замисляли, че тази доходност трябва да бъде платена от някого.Истерици!Не са нужни на обществото....

4

House M.D.

преди 4 години

И какво ни интересуват нас, нормалните хора, неволите на Луфтвафе?

fallback