Снимка: БГНЕС
fallback

1,3 млрд. души щеостанат под 21-дневна карантина в Индия, предаде Reuters. Премиерът Нарендра Моди обяви мярката на правителството си днес.

От вторник страната ще е под карантина, като опит да се опази втората най-многобройна държава в страна от разпространението на коронавируса.

Здравни експерти предупреждават, че над 1 млн. души в Индия може да бъдат инфектирани до средата на май. Именно това кара правителството да наложи пълната карантина. Забранява се пътуването по въздух и с влак, затварят се училища и бизнеси.

Във вторник Нарендра Моди заяви, че на никого в страната няма да е разрешено да излиза. Мярката влиза в сила в полунощ.

"Единственият начин да спасим себе си от коронавируса е да не напускаме домовете си. Каквото и да се случва, оставаме у дома", заяви Моди във второто си обръщение към нацията за по-малко от седмица.

Всеки окръг, село, улица, ще е под карантина, предупреди премиерът. Моди подчерта, че ако страната не спре живота за 21 дни ще се върне десетилетия назад.

Хиляди хора се стекоха към магазините в Делхи и Мумбай, за да се запасят с нужните им неща преди заповедта да влезе в сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 4 години

Не им трябва там карантина. Колкото повече на улиците заедно, толкова по лесно ще диша планетата после.

35

Йово

преди 4 години

В прародината на нашите роми не се шегуват. Затова и нашенци не искат да се приберат в прародината си. Много добре знаят че там няма "Отворено Общество" БХК и ДРОМ да ги защитава, знаят че там няма да имат права и никой няма да ги храни. Тамошните полицаи не са като тук(случая в Сливен) само да ги предупреждават, там бият с голямата тояга!

34

Анонимен

преди 4 години

след 21 дена карантина няма да има жив човек в една къща, в която живеят 10 човека и повече.

fallback