Снимка: БГНЕС

Австрийските авиолинии "Austrian Airlines" временно спират всичките си междунаодни полети от сряда в полунощ. Причината е разпространението на пандемията от коронавирус, а мярката засега ще продължи поне до 28 март.

Последният полет ще пристигне във Виена от Чикаго малко преди полунощ във вторник.

След това, при възможност клиентите ще бъдат прехвърлени при други авиокомпании или ще получат обратно парите, похарчени за билетите. От авиокомпанията уверяват, че ще поддържат самолетите си в готовност, ако има нужда от евакуация, помощ или спешни полети до целия свят.

"Като национален превозвач на Австрия ние осъзнаваме своята отговорност и ще си сътрудничим с правителството, като при нужда ще се опитаме да върнем у дома колкото се може повече австрийци", заяви Алексис фон Хоенсбройх, изпълнителен директор на "Austrian Airlines".

Наскоро компанията майка на Австрийските авиолинии - Lufthansa Group, обяви, че намалява с почти 50% своите полети. От тогава обаче има няколко нови ограничения за пътуване, включително и за влизане на територията на САЩ.

Кризата с разпространението на COVID-19 постави под сериозно изпитание целия сектор на авиопревозвачите в света. Редица компании вече предупредиха, че ако не получат спешна финансова помощ, надали ще издържат повече от няколко седмици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase