Снимка: Bulgaria ON AIR.
fallback

Новородено бебе е диагностицирано с коронавирус във Великобритания. То е тествано минути след раждането. Новороденото е най-младият заразен с COVID-19. съобщи Нова тв.

Майката на детето е закарана по спешност в болница със симптоми на пневмония. Тя е тествана в болница в Лондон, но резултатите са излезли след раждането на бебето - също положителни.

Жената и новороденото й дете са подложени на лечение в различни болници. Тепърва здравни власти ще установяват дали бебето е заразено при раждането или вирусът е предаден на плода в утробата на майката.

САЩ обявиха извънредно положение и вече е в сила забраната за пътуванията от Европа до тяхна територия за 30 дни.

Италия вчера регистрира най-високия брой на смъртните случаи - 250 за 24 часа. Цялата страна е под карантина. А италиански актьор публикува трогателно видео с молба за помощ, съобщи Bulgaria ON AIR..

Мъжът не може да погребе починалата си сестра от коронавирус, след като не може да намери погребален дом. А и той самия е под карантина в дома си.

След призива за помощ местен политик се намеси и намери погребална агенция. Облечени със специални облекла служители на агенцията са извършили ритуала.

Строги мерки са въведени и във Франция. Най-популярните туристически обекти в Париж – Лувъра и Айфеловата кула преустановиха работа.

В Нова Зеландия властите наредиха всеки, който влиза в страната от полунощ в неделя, да се самоизолира за 14 дни. Виетнам забранява влизането на пътници от европейски държави.

Забраната ще важи за пътуващи, които са били в 26 европейски държави в Шенгенското пространство и Великобритания.

За да координират по-добре глобалния отговор на пандемията, лидерите на най-богатите икономики в света - групата G7 - ще проведат среща заради кризата чрез видеоконференция в понеделник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

До 1

преди 4 години

Дано да доживееш до 70+ за да видиш че няма да ти се иска някой да мисли като теб сега.

3

Анонимен

преди 4 години

За нещастие е точно така ако стигнеш до болницата и няма достатъчно матерял за всички лекарите са задължени да изберат този който има повече шансове за живот .Пак казвам ,че съжалявам и аз имам баба и родители със здравословни проблеми затова нека да ги пазм и изпълняваме стриктно препоръките на компетентните органи.Да направим това което зависи от нас зада не зависим от избора.

2

До 1

преди 4 години

Прочети "Престъпление и наказание". Ще бъде поучителна за теб.

fallback