Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Само за първите 48 часа от новината за наличие на заразени от вируса на територията на страната, е регистриран сериозен спад на посещения на заведения за хранене и развлечения, отмяна на направени резервации и изтегляне на платено капаро, което ще причини сериозни загуби на бранша, а на фона на цялостното му състояние, може да се случат и масови фалити.

Oще по темата

За това алармираха от Българска асоциация на заведенията и Сдружение на заведенията в България.

Ресторантьорите напомнят, че браншът им дава над 20 милиарда лева добавена стойност годишно и осигурява прехраната на стотици хиляди, заети в сектора.

Заради това те настояват властите да реагират адекватно.

В Италия за целта са определени 4.5 милиарда евро помощи. В момента там не се дължат данъци, осигуровки, при пълни условия на форсмажор.

У нас положението е различно, но именно превенцията ще доведе до сериозен отлив на клиенти, което от своя страна ще предизвика невъзможност фирмите да се издължат към бюджета, НОИ и Здравната каса, предупреждават ресторантьорите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 4 години

Да свалят цените. Аз не съм ходил на ресторант от 10 гидини. При старата криза успях да видя какво е това нещо.

39

Бизнесмен

преди 4 години

Е то ако за 1 месец фалира, егати бизнесмена тогава. Един бизнес няма ли резерви за поне 2-3 месеца да издържа без приходи, значи е скапан бизнес и заслужава да фалира.

38

Пипи дългото чорапче

преди 4 години

Надценка за чаша кафе-6гр на чашка,в 100гр колко кафета са.В кг?Задача за 2клас.Имах "честта"да видя продукти на гурме ресторант,известен и посещаван от бизнесмени и хора от правителството,министерства и дипломати.Ами гръцки си бяха доматите,но хлебчетата се печали на място.Иначе порцията бе към 400,с минерална,кафе и доброкачествена напитка500.И то ресторант на виден олигарх с предпочитания към кораби и футболни отбори.Така страдат горките кръчмари.

fallback