Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Най-богатите хора в света са изгубили 139 милиарда долара в понеделник поради опасения на фондовите пазари, че коронавирусът ще удари световната икономика, съобщи агенция Bloomberg.

Това са най-големите загуби за хората от рейтинга на Bloomberg от октомври 2016 година, когато изданието започна да извършва подобни наблюдения.

Oще по темата

Така генералният директор на групата компании LVMH Бернар Арно и собственикът на Amazon Джеф Безос са загубили всеки по над 4,8 милиарда долара. Собственикът на Zara Амансио Ортега е изгубил 4 милиарда, а Марк Зукърбърг – 3,48 милиарда долара. Състоянието на останалите милиардери от първата десетка е намаляло минимум с 2,3 милиарда.

При затварянето си в понеделник американските фондови индекси са паднали с над 3%. Инвеститорите са обезпокоени от мащабите на разпространението на коронавируса, тъй като епидемията и карантината представляват риск за икономиката на Китай и на целия свят, посочва РИА Новости.

Пекин информира Световната здравна организация за появата на неизвестна пневмония в град Ухан на 31 декември 2019 г. Беше установено, че причинител е нов коронавирус. Световната здравна организация призна епидемията за извънредна ситуация от международен мащаб.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Гост

преди 4 години

Аз нямам нищо за губене и ми дреме на ........парите на друго място според мен едва ли се ползват,защото който има пари един ден си тръгва и тялото му остава тук.Всичко е една суета,животът е една илюзия,всичко е една сетивна измама и има временен характер.

27

Анонимен

преди 4 години

Всички тлъсти риби продадоха акции, това значи, че скоро всичко ще лети надолу. Спасението е в златото.

26

Анонимен

преди 4 години

Дека ги загубиха да одиме да ги тражимо?

fallback