Снимка: Twitter
fallback

Германската полиция е проверила 22 души, които имат връзки с крайнодесни групировки и са възнамерявали да пътуват за България, съобщи Twitter профила на бундесполицията в Северен Рейн-Вестфалия. На 10 от тях не е било разрешено да се качат на полет за България.

Всички те са се били отправили към летището в Дортмунд и са възнамерявали да пътуват към България, за да участват в Луковмарш.

Aktuell überprüfen wir am @DortmundAirport mehrere deutsche Staatsangehörige, die nach #Sofia /#Bulgarien ausreisen wollen.

Einsatzkräfte der #Bpol kontrollieren gezielt, ob diesen Personen die #Ausreise untersagt werden kann. #Dortmund pic.twitter.com/UkG5qNFrER

— Bundespolizei NRW (@bpol_nrw) February 21, 2020

Паспортите на 10 от тях временно са били задържани от властите, става ясно от публикациите на бундесполицията.

Става ясно, че хората, на които не е разрешено да се качат на полет за България, често са пътували в чужбина, за да взимат участие в подобни екстремни прояви.

В момента няколко души се разпитват на летището в Дортмунд и предстои да стане ясно дали ще им бъдат върнати паспортите.

Die Personen, welche der rechten Szene zugeordnet werden, stehen im Verdacht, am #Lukovmarsch in #Sofia teilnehmen zu wollen.

An diesem nehmen regelmäßig #Rechtsextremisten aus dem In- und Ausland Teil. #Dortmund #Bpol pic.twitter.com/LH9konJdok

— Bundespolizei NRW (@bpol_nrw) February 21, 2020

В отделен пост полицията отговаря на въпрос защо са задържани паспортите с обяснението, че ако гражданин на ФРГ нарушава репутацията на страната, то личните му документи може да бъдат прибрани от властите. Това важи и когато германски гражданин извърши престъпление в чужбина или участва в събитие с екстремистка насоченост.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 4 години

До SSНе точно, защото държавата има и отговорности когато ти си неин гражданин. Ако стане нещо на чужда територия държавата се грижи за теб, и държавата има интерес да не се случи нищо, с което ще я въвлечеш в неприятности (вкл международни скандали). Явно не познаваш много добре законите, а и отношенията държава - граждани.

29

Анонимен

преди 4 години

луков от лук ли произлизасигурно им сълзят очите от многото лук

28

Анонимен

преди 4 години

Това със сигурност е спуснато от немските служби. Идея си нямате колко са изострени в момента немците. Ако Меркел продължава да им вменява вина за всичко, нищо чудно скоро да изперкат и да я запукат. Дори бях свидетел на едно безумно изказване в медиите, как всеки немец трябвало да се извини за атентата от преди няколко дни.

fallback