Снимка: БГНЕС
fallback

Финансистът милиардер Джордж Сорос написа позицията си до Financial Times, като призова шефовете на Facebook Марк Зукърбърг и Шерил Сандбърг да напуснат компанията, предава BBC, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

Писмото излезе на бял свят, докато Зукърбърг е в Европа и се бори за по-леко правителствено регулиране. Европейските законодатели обаче се отнесоха хладно към предложенията му.

Зукърбърг иска регулирането на вредното съдържание в интернет да се различава от сегашните правила, които регулират медиите и телекомуникационните фирми.

Еврокомисарият по дигитализация Тиери Бретон в своя отговор заяви, че не трябва "ние да се адаптираме към тази компания, а тази компания да се адаптира към нас".

В писмото на дарителят на Демократическата партия в САЩ Джордж Сорос пише: "Изглежда Зукърбърг е ангажиран в някакъв вид споразумение за взаимопомощ с Доналд Тръмп, което ще му помоне да бъде преизбран. Facebook не е необходимо да чака правителствените разпоредби да спират каквато и да било политическа реклама през 2020 г. до изборите на 4 ноември. Повтарям предложението си. Марк Зукърбърг и Шерил Сандбърг трябва да бъдат отстранени от контрола на Facebook".

Милиардерът добавя, че макар да подкрепя правителственото регулиране на платформите за социалните мрежи, смята, че Зукърбърг "променя фактите" в аргументите си за по-голям държавен контрол върху интернет.

Сорос е един от явните критици на Facebook, а през ноември 2018 г.  от компанията признаха, че е наела ПР фирма, която да проведе клевенческа кампания срещу милиардера. 

Цялата статия можете да прочетете ТУК
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Обикновено шефа

преди 2 години

Казва на подчинените да си ходят. Зукърбърг и бездруго изглеждаше нереално като създател на всичко това. Все едно да кажеш, че Гейтс е създал Уиндоус..

28

Анонимен

преди 4 години

@27Също както Хиларито кълнеше медиите че били против нея и и съсипали президентстването. А те 99% бяха на нейна страна ден и нощ. И на дедо Шори работа същата сега както преди. Нали той и бе основния спонсор.

27

Анонимен

преди 4 години

До Фурнаджийски лопати 20 Точно защото Зуки и Фейса му са в желязна подкрепа на демократите и винаги са били- Сорос с изпрева с хитрост евентуални атаки от републиканците срещу Фейса. Плоско.

fallback