Снимка: БГНЕС
fallback

Светът може да се изправи пред недостиг на антибиотици, ако проблемите на фармацевтичната индустрия, провокирани от епидемията на коронавируса в Китай, не бъдат решени, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Агенцията се позовава на изказване от днес на председателя на търговската камара на ЕС в Китай Йорг Вутке на кръгла маса в Пекин, предаде БТА.

Според Вутке епидемията на коронавируса се е отразила негативно върху синхронизирането на доставките на антибиотици в Китай.

Броят на смъртните случаи от новия коронавирус в Китай е 1868, предаде Асошиейтед прес, като се позова на китайските власти. Броят на новите заразени с вируса е 1886 души. Общият брой на заразените с коронавируса е 72 436.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 4 години

Сърбия да не е в ЕС? Само държави без стадарти за опазване на околната среда произвеждат активите вещества. Другите само ги расфасоват на таблетки. Е, само евтините за по 10 ст. хапчето. Скъпите за по 10? ги правят в Швейцария.

15

Анонимен

преди 4 години

Те и от студ умират там! В Китай няма парно никъде,болните са завити с дебели покривки и облечени с топли дрехи,някои дори с якета.А персонала - всичките -с памперси..Е,като свършат и те? Ужас.

14

Боби

преди 4 години

До Анонимен"Какви антибиотици срещу вирус бе, мозъци неграмотни? Вие разбирате ли изобщо какво пишете?"ЕХ ЕКСПЕРТЕкороновируса отслабва имунната система когато навлезе в активна фаза - както всеки друг вирусЗаразената клетка се разпада и бълва нова порция вируси в кръвтаБелите кръвни телца атакуват ненужно реално но така се случва "трупа на клетката" и ако има антитела и свободните в кръвта вирусиЧовека се рзболява от друга (втора трета) примерно БАКТЕРИАЛНА инфекция и за това са антибио

fallback