Снимка: БГНЕС
fallback

72-годишен сърбин тръгва пеш към Москва, за да присъства на парада за Деня на победата на 9 май, съобщава РИА Новости.

Пътят на сърбинът ще мине през Унгария, Полша и Беларус, а той се надява да види и Владимир Путин.

Милован Милутинович, 72-годишен жител на град Ужице в Западна Сърбия, е носител на черен колан по карате (пети дан), победител в национални състезания по културизъм и е завършил Факултета по физическа култура в Нови Сад, в който планира да напише научна статия.

До 9 май той смята да измине 2 640 километра от родния си град до Червения площад, за което се готви шест месеца, предава БГНЕС.

"Планирам да ходя по 40 километра на ден. Маршрут: Ужице-Валево-Белград-Будапеща-Краков-Минск-Москва. Готов съм и не се страхувам от нищо, освен от студа", цитира B92 Милутинович.

"Ще се опитам в Деня на победата над фашизма на 9 май да бъда в Москва и да се ръкувам с президента Владимир Путин, когото много уважавам", казва сърбинът. Той потегли от Ужице в събота.

По-рано друг сърбин счупи рекорд на Гинес като отиде пеш на Олимпиадата в Лондон през 2012 г., изминавайки 2 500 километра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Анонимен

преди 4 години

Успех на човека !! И да поздрави Вовата за победата от един бг патриот !!

84

Анонимен

преди 4 години

Защо има стотици документални филми за сталининстките репресии и за холокоста, но нито един Западен филм за нацистките изедателства над покореното славянско население в Източна Евлопа. Попрочетете колко са я клали Югославия немците в две световни войни и тогава ще си обясните защо този сърбин иска да отиде на Дения на Победата и да поднесе уваженията си към руския народ. Още един въпрос за домашно: защо Америка винаги представя Германия като добрите, а Русия като лошите.

83

Анонимен

преди 4 години

До юбералесКато не разбираш не говори. Великата Френска Революция и френските просветителски идеи за нация, за република, променят света, моето момче. Благодарение на тази Революция са отхвърлени тираничните монархични режими. До тогава на власт са били само хора със "синя кръв", а останалите са били със статут на роби. Благодарение на тази Революция, се събужда идеята Германия и Италия да се обединят в единни нации. Така че Германия и целия модерен свят дължат съществуването си на Франция.

fallback