Снимка: БГНЕС
fallback

Рязък скок в броя на починалите от крононавируса в Китай, съобщи Bulgaria ON AIR.

Нови 242 смъртни случая бяха потвърдени в провинция Хубей. Още 14 000 пък са новите случаи на заразени, с което общият им брой вече надхвърля 60 000.

Министрите на здравеопазването на Европейския съюз се събират на извънредна среща заради разпространението на коронавируса в Общността. В Европа случаите са над 30.

Заради щама Ковид-19 беше активиран механизмът на Общността за гражданска защита, като Европейската комисия изпрати два самолета до китайския град Ухан и околностите му, с които да бъдат прибрани европейските граждани.

Председателят на парламентарната група на Европейската народна партия - Манфред Вебер, определи срещата на министрите като "твърде закъсняла". Той припомни, че няма общ подход на страните от Общността към идващите хора извън Европейския съюз, които са били в Китай през последните месеци,

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Чудете се

преди 4 години

Изчислено е, че през 2014 почти 95% от цялата внесена царевица и повече от 90% от внесената соя в Китай са генетично модифицирани...

30

Анонимен

преди 4 години

Странно как този вирус тръгва точно от Китай,след цялата тая "икономическа война" със САЩ заради китайския мобилен оператор който ще изгражда 5G мрежите и прецака американските фирми.Отделно от това Китай пак ще купува руско оръжие.Ех че непослушни китайчета!На ви едно вирусче сега.Интересно защо в 330 милионна Америка заразените са толкова малко,след като там живеят повече от 30 милиона китайци?Сигурно защото медицината в САЩ е на "извънземно" ниво!

29

Анонимен

преди 4 години

Има разлика между биологично и генетично оръжие. Първото не подбира за разлика от второто.

fallback