Снимка: БГНЕС
fallback

Полетът на Бритиш Еъруейз (БА) вероятно е подобрил рекорда за най-бързото досега пътуване от Ню Йорк до Лондон, след като достигна скорост над 800 мили/ч (1300 км/ч), пише британският вестник The Independent.

Самолетът „Боинг 747“, излетял от летището „Кенеди“ в Ню Йорк , стигна до „Хийтроу“ за 4 часа 56 минути и кацна малко след 11.20 часа местно време (13:20 часа българско време)

Това беше само с една минута по-бързо от полета на „Върджин Атлантик“, който кацна в „Хийтроу“ след няколко минути и три минути по-бързо от друг самолет „Върджин“, който пристигна в 5.12 часа тази сутрин.

Полетите, пътуващи в обратна посока, отнемаха повече от два часа и половина по-дълго заради насрещния вятър.

БА и „Върджин“ подобриха предишния рекорд от Ню Йорк до Лондон, държан от „Норвежки авиолинии“ , който достигна до Лондон „Гетуик“ от „Кенеди“ за 5 часа 13 минути през януари 2018 г.

Средното време за пътуване между Ню Йорк и Лондон е около 6 часа 13 минути.

Полетът БА е достигнал своята максимална скорост от 825 мили/ч (1327 км/ч) в източния край на Нюфаундленд

Говорителят на БА каза пред The Independent: „Винаги даваме приоритет на безопасността пред рекордите за скорост, но нашите високо обучени пилоти са се възползвали максимално от условията, за да върнат клиентите си в Лондон навреме“.

Въпреки че помага на скоростта на полетите през Атлантическия океан бурята „Киара“, най-лошата буря във Великобритания за седем години, доведе до драстични транспортни смущения.

Стотици полети, влакове и фериботни услуги са отменени, като железопътните пътници са предупредени да не пътуват в неделя
Вестникът изчислява, че най-малко 25 000 пътници са били засегнати от отмяната на полети до и от летище „Хийтроу“.

Най-тежко са засегнати пътниците на БА. Авиокомпанията е отменила най-малко 140 полета до и от „Хийтроу“, включително девет полета на дълги разстояния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 4 години

Руските слонове са най-големите слонове в света.

24

Анонимен

преди 4 години

бурята е наистина гадна, тази сутрин се прибтрах от острова и го преживях. и полетът с турбуленцията не беше особебно забавен. всъщност ние сме си щастливи, че нямаме такива бури, поне с това ни е дарила природата.п.с. еь, ако имаше как да си внесем дипломати и политици от англия....ама много се размечтах

23

Могат ли го???

преди 4 години

Свръхзвукова скоросте придвижването на обект, по-бързо отскоростта на звука(Мах1). За обекти, движещи се в сух въздух с температура 20C приморското равнище, тази скорост е приблизително 344 m/s (1235 km/h).

fallback