Снимка: БГНЕС
fallback

Броят на жертвите на новия коронавирус в Китай достигна 811, предадоха световните агенции.

Само за вчера бяха потвърдени 2656 нови случая на заразата и 89 загинали. 81 от тях са жители на провинция Хубей, където е епицентърът на заразата.

Oще по темата
Така вече официално броят на жертвите на новия коронавирус надхвърли броя на жертвите на Тежкия остър респираторен синдром (ТОРС) през 2002-2003 г.

В събота бе съобщено, че първият японец, който се заразил от коронавирус на територията на страната, е изписан от болницата.

В момента в Япония са установени 89 случая на заразени с коронавирус, включително 64 пътници на круизен кораб, който е под двуседмична карантина в пристанището Йокохама.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Шаоо лин

преди 4 години

Може да са над милион във един сайт пишеше че броя на болните и починалите не се знае точно колко са

51

Анонимен

преди 4 години

Добре! Всички четящи англоезична литература разбрахме, че вирусът е 5 пъти по заразен за мъжете от жълтата раса и пушачите....и по-смъртоносен, защото броят на АСЕ2 подпомага размножаването в белите дробове и съответно разрушаването им. Нас това не ни засяга, защото пушеците в маалата убиват вирусите във въздуха.

50

Анонимен

преди 4 години

SARS вирусът влиза през АСЕ 2, а МЕRS през DPP4 като двата мембранни рецептора по една случайност са по- експресирани при азиатци и по случайност има разработени блокери за тях като лекарства, АСЕ инхибитори при кръвно и DPP4 инхибитори при диабет.Нищо ново под слънцето!С този животински вид няма да се получи, ами не знам Създателите какво чакат още?!Да пробват с домашна котка или куче.

fallback