Снимка: БГНЕС
fallback

От китайското посолство в София предупредиха, че паниката, която се създава покрай новия вирус, е дори по-опасна.

"Епидемията е предотвратима, контролируема и лечима. Превантивните и контролни мерки на китайското правителство са много мощни", се казва в съобщението на дипломатическата мисия. Китай е взел мерки за предотвратяване и контрол на епидемията в чуждестранните дипломатически мисии на негова територия, като от посолството призовават към спокойствие, защото паниката е най-опасна.

Oще по темата

"Китайското правителство ще положи всички усилия за осигуряване здравето на чуждестранните граждани в Китай и ще отговори на разумните опасения и загриженост на всички страни", уверява дипломатическото представителство в София.

Днес министър-председателят Бойко Борисов изпрати писмо до китайския премиер Ли Къцян, в което изразява съпричастността на българското правителство към китайския народ. Поводът е тревожното разпространение на коронавируса, довел до многобройни заболели и жертви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 4 години

До Анонименстрах и паника са две различни неща

15

Анонимен

преди 4 години

Китайското посолство в София: Паниката е опасна---------------А, народната ни мъдрост гласи - "Страх - лозе пази"!

14

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 15Има само едно обяснение защо китайските комунистически власти не искат да кажат истината за вируса,а то е защото народа ще се поувства уязвим,и няма да иска подобна слаба власт,която не може да го защити от диверсия. Като у нас,но ние сме шепа народ и нямаме значение.

fallback