Снимка: БГНЕС
fallback

Двамата българи, които трябваше да бъдат евакуирани от Китай са излетели рано тази сутрин със закъснение, съобщава БНТ. Очаква се те да кацнат във Франция, след което ще бъдат транспортирани с военния самолет "Спартан" към България.

Вчера България обяви четвърта от общо пет степени на опасност заради коронавируса.

Oще по темата
От Външното ни министерство съветват българите да не пътуват до Китай. А всички, които се връщат от там, ще бъдат подложени на 14-дневна карантина.

Още със стъпването на територията на страната ни на Летище "София", "Варна" и "Бургас" пристигащите ще преминават през термокамери. Ако се установи, че човекът има температура или друго неразположение, незабавно ще бъде насочен към ВМА в София или лечебните заведения, които са определени от министерството във Врана и Бургас. Там той ще бъде под непрекъснато наблюдение, ако се наложи, ще бъде и лекуван, заяви здравният министър Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 4 години

В България нямаме дори тест за установяване на коронавируса. Какво ги връщат без да ги тестват?

12

Анонимен

преди 4 години

Термокамери на летище Варна и Бургас няма (не са пристигнали от доставчика) а пристигат по 20 полета на ден. В Пловдив термокамерата не работи (развалена е). Гледах вчера репортаж по БНТ от летище Варна прякоДнес.БГ моля на коригирайте статията и проверявайте източниците си

11

Анонимен

преди 4 години

Термокамери на летище Варна и Бургас няма (не са пристигнали от доставчика) а пристигат по 20 полета на ден. В Пловдив термокамяратй не работа (развалена). Гледах вчера репортаж по БНТ от летище Варна прякоДнес.БГ моля на коригиране статията и проверяв2126айте източниците си

fallback