Снимка: БГНЕС
fallback

За 2102 нови потвърдени случая на коронавирус в Китай съобщават 31 провинции (автономни региони, общини) и Корпусът за производство и строителство на Синдзян. Това обявиха от посолството на Китай у нас.

От тях 268 нови случая в тежко състояние, 46 нови смъртни случая (45 в провинция Хубей, Чунцин и 1 случай в Чунцин), 72 нови случая излекувани и освободени, а 5019 съмнителни случая са добавени.

Към 24:00 часа на 31 януари Националната комисия по здравеопазване е получила информация за общо 11 791 потвърдени случая от 31 провинции (автономни региони, градове) и Корпуса за производство и строителство в Синдзян (с по 1 случай се намалява бройката в провинциите Дзянси, Шаанси и Гансу). Има данни за общо 1795 случая в тежко състояние, общо 259 смъртни случая, общо 243 излекувани и изписани пациенти и общо 17 988 съмнителни случая.

В момента са проследени (намерени) общо 136 987 случая, които са имали близки контакти със заразени. От тях 6509 души са освободени от медицинско наблюдение в същия ден, а общо 118 478 души са под медицинско наблюдение.

Общо 30 потвърдени случая са докладвани в Хонконг, Макао и Тайван: 13 в специалния административен регион Хонконг, 7 в специалния административен регион Макао и 10 в Тайван.

От самото начало китайското централно правителство, както и местни власти на всички нива, отдадоха голямо значение на новата епидемия от пневмония. Китай мобилизира националните сили за борба с епидемията и осъществи навременно, активно и непрекъснато осведомяване за епидемията и напредъка в превенцията и контрола, пише в съобщението.

Основният приоритет при превенцията и контрола на епидемията е винаги да се поставя на първо място безопасността и здравето на хората, включително всички чуждестранни граждани в Китай и персонала на дипломатическите мисии.

Китайските власти апелират да не се изпада в паника и уверяват, че ще спечелят борбата срещу епидемията.

Пред лицето на епидемията от коронавируса трябва да се обединим по-тясно и да работим заедно, да засилваме международното сътрудничество, за да победим "дявола на болестта", пише в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 4 години

Ако умре някой от Европа ще почна да се тревожа.

26

2000

преди 4 години

Ако са 2000 регистрирани ..вероятно 200 000 на ден има нерегистрирани. И още нещо ...болеста се разпространява много бързо и мутира също много бързо така че е вероятно вече всеки българин да е заразен с някаква пермутация или вариянт на коронавирус в слаба или пълна версия ще разберем след 14 дни. Избягвайте публични места и носете маски.

25

до Ваксина

преди 4 години

Ако трябва ще се намери и ваксина, та ако вирусът не се справя със зададените бройки тръшнати, да му се помогне мъничко.

fallback