Снимка: БГНЕС
fallback

Силно земетресение разтърси Ямайка. Има предупреждение за цунами за части от Карибите, съобщава Independent.

Земетресението е с магнитуд 7,7  и е ударило територията на северозападния бряг на Ямайка. Трусът е бил на 117 км северозападно от крайбрежния град Лучея на дълбочина от около 10 км, съобщи американският геоложки институт (USGS).

Съобщава се, че още Куба и Камайновите острови са изложени на риск. Възможни са големи вълни на 300 километра от епицентъра.

Още не е ясно дали има жертви и материални щети.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

opa

преди 4 години

До човек Явно японското Земетресение е било по-силно и на по-голяма дълбочина. Дълбочината определя площта на разпространение. 9.9 магнитуд на 29 километра дълночина. За ямайското още няма пълни данни, но доказано е по-слабо и определено ще се окаже по-плитко.

10

човек

преди 4 години

До опаВалентин е прав. Малко е странно, че при 7.7 няма разрушения. По твоята логика и земетресението в Япония от 2011 трябваше да се размине без жертви, защото епицентърът му беше на 500 км в океана. Това даже е по-близо до населени места. Погледни картата. Може би обаче няма жертви, защото хората живеят в едноетажни къщи в този регион.

9

опа

преди 4 години

До Валентин Тодоров Човек дори да не може да направи твоите сметки, ако може да чете с разбиране, ще схване - земетресението е в морето, а епицентъреа е МЕЖДУ Ямайка и Куба. Сега разбра ли, защо няма разрушения,но ИМА опастност от цунами? Понякога и знанията не помагат. Или си умен, или напротив.....

fallback