Снимка: БГНЕС
fallback

Днес властите в Китай предупредиха, че новият коронавирус, който вся паника в страната, е мутирал до такава степен, че може да се предава от човек на човек много по-бързо и без дори да има проява на симптоми.

Въпреки факта, че повече от 60 милиона души в Китай, включително всички жители и гости на града Ухам, от където тръгна заразата, са поставени под "карантина", а градовете са блокирани, туристи от огнището на коронавируса все още пътуват в чужбина.

Вчера автобус с китайски туристи именно от Ухам е пристигнал в Хърватия. Това твърди информация на хърватският портал "Индекс".

Турисите кацнали със самолет в Милано, а от там с автобус били откарани в Хърватия. Според сайта, всички те са били подложени на медицински преглед както в Китай, така и в Италия. При нито един от турисите не са открити симптоми на вируса, но въпреки това шофьорът на автобуса е получил спешен номер за връзка с епидемиолози и инструкции какво да прави, ако някой от пътниците се разболее.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 4 години

Този вирус сякаш от някоя игра/филм е направен! Или е някой доста тежка разработка изпусната извън контрол от лаборатория в Ухам. Мутира, променя и поразява в началото възрастните, а сега вече всички! Защо не признаят, че са го разработили и да дадат повече данни в световен мащаб, за да не се губи време и да се направи ваксина!

12

Анонимен

преди 4 години

Бог да пази че където е Хърватия почти там е и България.

11

123

преди 4 години

Тея бацили какво са се разщъкали по целия свят?

fallback